Bewonersbegeleiding in Beilen, Exloo en Sleen

Bewonersbegeleiding

Laat dat maar aan Fika over!

In opdracht van Woonservice werden in oktober onderhoudswerkzaamheden en verduurzaming gestart bij diverse woningen. Hiervoor werd vastgoedonderhoudsbedrijf Wits Beilen ingeschakeld. Dergelijke projecten kunnen soms best spannend zijn voor bewoners, zij weten immers nooit precies wat ze kunnen verwachten. Maar gelukkig is daar Fika! Ik werd benaderd door Wits Beilen om samen te werken en de bewoners gedurende dit proces te begeleiden. Wits en ik zijn niet vreemd van elkaar, ook voor de corporatie Actium werken wij samen. Leuk natuurlijk, dit past altijd goed in mijn straatje. En… zo kom je nog eens ergens, want zowel in Beilen, Exloo als in Sleen werden huizen onder handen genomen!

Bewonersbegeleiding in Beilen, Exloo en Sleen

Even een telefoontje

Van Woonservice kreeg ik te horen om welke huizen het zou gaan. De eerste stap was dan ook al snel genomen: even een telefoontje. Ik vroeg de bewoners gericht naar hun huidige wooncomfort en wat zij graag zouden willen verbeteren. Een lijstje dat bij de één net wat langer was dan bij de ander. Nadat ik uitgelegd had dat wij niet alle woonwensen in behandeling konden nemen maar wel ons best zouden doen om het wooncomfort te verhogen en het energieverbruik te verminderen, stelde ik samen met de bewoners een plan op. Zij werden dan ook volledig betrokken in het proces, wel zo prettig natuurlijk wanneer het om jouw huurhuis gaat.

Dit basisplan met aanvullende opties werd vervolgens aan de Woonservice gepresenteerd. Bij een akkoord, bracht ik de bewoners een bezoek aan huis met een kalender waarin zij precies konden zien wanneer welke werkzaamheden gepland stonden.

Bewonersbegeleiding in Beilen, Exloo en Sleen

Een stukje rust

Bewonersbegeleiding haalt veel onrust weg bij de bewoners. Ze worden gehoord, er wordt overlegd en ze worden geholpen. Zo was er bijvoorbeeld een ouder stel waarbij de zolder leeggehaald moest worden, maar waar zij zelf niet toe in staat waren. Geen probleem natuurlijk, want daar regelt Fika iets voor. Ook kwam er uit de telefoongesprekken naar voren dat meerdere bewoners last hadden van tocht. Aan de hand van deze opmerkingen werd een bureau ingeschakeld voor een kiermeting en op basis van deze resultaten werden kieren gedicht en een CO2-gestuurde ventilatie aangebracht.

Tevreden bewoners

Er klonken veel positieve geluiden vanuit de bewoners. Daar doe je het uiteindelijk voor. Het is altijd fijn als je een stukje rust kan brengen, zodat bewoners zich geen zorgen hoeven te maken over wat er gaat komen. En dat is ook wat Fika doet. Door samenwerken, ontzorgen.

'Dat bewoners meer inspraak hebben vind ik een goede zaak'.

Wilt u meer informatie over bewonersbegeleiding door Fika?

Neem dan gerust eens contact met mij op om de mogelijkheden door te nemen.