Projecten

Het mooie aan mijn werk is dat ik bij uiteenlopende projecten betrokken ben. Geen dag is hetzelfde en daar word ik heel blij van. De bedrijven waar ik voor werk zijn zowel non-profit organisaties als commerciële partijen. Benieuwd welke projecten dit zijn? Hieronder staan een paar voorbeelden.

Projecten

Veilig werken in een te versterken gebouw vergt communicatie

Het gemeentehuis van Loppersum heeft een belangrijke functie in het kader van crisisbeheersing in de regio Eemsdelta. Het is daarom van belang dat het gebouw veilig is. In 2018 werd besloten om het gemeentehuis bouwkundig te versterken. Een bijzonder project, omdat tijdens de werkzaamheden gewoon werd doorgewerkt in het gemeentehuis.

Gosé Posthumus van Rizoem en ik hebben tijdens het gehele proces de gemeente vertegenwoordigd en waren verantwoordelijk voor besluitvorming, afstemming en de communicatie. Vooral de communicatie met de gemeentelijke medewerkers en de omwonenden is een succes gebleken. Er kon niet worden voorkomen dat betrokkenen in meer of mindere mate overlast ervaarden. Door iedereen precies op de hoogte te houden van de stappen, de momenten en zwaarte van overlast was iedereen voorbereid en waren alle partijen tevreden over de werkzaamheden die totaal 10 maanden in beslag namen.

Ook RTV Noord kwam nog even langs, benieuwd? Bekijk het hier: RTV Noord

Opdrachtgever: Nederlandse Aardolie Maatschappij (in samenwerking met Rizoem)

Tijd: januari t/m december 2019

Benieuwd wat Fika voor jou kan betekenen?

Maak snel een afspraak.

Projecten

Bewonersbegeleiding Wits Vastgoedonderhoud Beilen

Voor het verduurzamen van 55 woningen in Beilen mocht ik de bewonersbegeleiding uitvoeren. Wits voert het kleinschalig onderhoud uit voor woningcorporatie Woonservice. 55 woningen worden voorzien van een warmtepomp, HR++ beglazing, nieuwe dakgoten en de hele woning wordt aan de buitenzijde geschilderd. Hilgen Bolk voert het installatiewerk uit en Meilof Riks vervangt de dakgoten. Ik ben in dit project het eerste aanspreekpunt voor de bewoners, zorg dat ze vooraf goed geïnformeerd zijn en maak de planning. Hierdoor ben ik de schakel tussen bewoners en de uitvoerende partijen. Dit doe ik onder andere vanuit een gezellige inloopwoning, waar ik echt even de tijd neem voor vragen van bewoners. De persoonlijke aanpak zorgt voor betrokken bewoners en voldoende draagvlak voor de uitvoering.

Opdrachtgever: Wits Beilen B.V.

Tijd: oktober 2019 t/m heden

Projecten

Projectcoördinatie wisselwoningen Loppersum en 't Zandt

Inwoners van de gemeente Loppersum die voor hun woning een versterkings- of sloop/nieuwbouw advies hebben gekregen, moeten tijdens de uitvoering van de werkzaamheden tijdelijk hun woning verlaten. Hiervoor wordt tijdelijke huisvesting gezocht door Nationaal Coördinator Groningen (NCG). De gemeente wijst locaties aan waar de tijdelijke huisvesting gerealiseerd kan worden en NCG realiseert de woningen. De gemeente en NCG trekken samen op om het proces te begeleiden. Samen met de project regisseur van gemeente Loppersum verzorg ik de projectbegeleiding. Hiervoor gaan we onder andere in gesprek met omwonenden (klankbordgroep). Natuurlijk onder het genot van een Fika. We kijken welke verkeersaanpassingen er nodig zijn en verzorgen de communicatie.

Opdrachtgever: gemeente Loppersum

Tijd: mei 2019 t/m heden

Aandacht maakt verschil

#METFIKA

Projecten

Starthandeling nieuwbouwproject Blitsaerd Haven in Leeuwarden

Voor projectontwikkelaar Blue Banner RED mocht ik een feestelijk moment op de bouw organiseren. De toekomstige bewoners werden uitgenodigd op de bouw. Ze mochten de eerste steen, met zelfgeschreven boodschap plaatsen. Onder het genot van een hapje en een drankje kregen ze de gelegenheid kennis met elkaar te maken. Van uitnodigingen tot speeches, van bewegwijzering voor parkeren tot pers en foto's maken: ik verzorgde de organisatie van het begin tot het eind.

Opdrachtgever: Blue Banner RED

Tijd: mei 2019